Campanie în școli pentru promovarea sportului în rândul tinerilor

0
389

Direcţia de Tineret şi Sport Gorj va iniţia în perioada următoare o campanie de promovare a sportului în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului. Proiectul se numeşte „Campionii României în şcoli, licee şi facultăţi”. Potrivit lui Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Gorj, în campanie vor fi angrenaţi sportivi gorjeni cu performanţe notabile, campioni la diferite ramuri sportive. Aceştia îşi vor spune povestea şi vor încerca să îi atragă pe tineri către un stil de viaţă sănătos şi vor încerca, în plus, să îi convingă să practice o disciplină sportivă. Campania de promovare a sportului în şcoli va debuta vineri la Ministerul Sportului, în Bucureşti şi va continua la nivel local, în toate judeţele.

Horaţiu Gorun a mai declarat că în Gorj primele acţiuni vor debuta săptămâna viitoare. Vor participa doi sportivi care beneficiază de rentă viageră.

Când nu se va putea apela la sportivii de renume, precum Constantina Diţă, campioană olimpică la maraton, se va apela la sportivi cu performanţe la nivel naţional, balcanic sau european. Iar în judeţ există foarte mulţi medaliaţi pe plan internaţional, la diferite discipline, în special atletism, dar şi box.