Burse pentru elevii din Târgu Jiu

Share dacă ți-a plăcut!

Elevii cu rezultate bune la învățătură și cei cu posibilități materiale reduse vor primi, și în acest an, burse din partea autorităților locale din Târgu Jiu. În ședința de Consiliu Local de ieri a fost suplimentată cu 5 mii de lei suma de 335 de mii9 de lei alocată pentru burse. Vor beneficia de aceste stimulente elevii din invățământul gimnazial, liceal sau școală profesională.

Consilierii locali din Târgu Jiu au alocat suma de 335 de mii de lei pentru acordarea de burse elevilor cu rezultate bune la învățătură. În ședința de Consiliu Locald e ieri, aceștia au suplimentat cu 5 mii de lei bugetul pentru stimulentele aducaționale. Vor fi acordate patru tipuri de burse: de  performanță, de merit, de studiu și de ajutor social. Burse de performanţă primesc elevii care au obţinut locurile I, II şi III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale ori s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale.

Valoarea bursei de performanţă este de 400 lei/an. Bursele de merit, în cunantum de 350 de lei se acordă anual, elevilor care au media cuprinsă între 9,90 şi 10. De burse de studiu beneficiază elevii cu media semestrială cuprinsă între 9.50 şi 9.89, caz în care bursele sunt revizuite semestrial. Valoarea bursei de studiu este de 150 lei/semestru. Și elevii fără posibilități materiale vor beneficia de burse de ajutor social. Acestea se acordă la început de an școlar , cu revizuire semestrială, în funcţie de veniturile nete ale familiei. Valoarea bursei este de 240 lei/an, elevii primind lunar suma de 20 de lei. Elevii care beneficiază de burse de merit, de studiu şi sociale pot primi şi bursă de performanţă.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)