Bugetul Primăriei Municipiului Târgu Jiu va fi votat pe 12 februaire. Ce propune Romanescu pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

0
333

Consilierii locali din Târgu Jiu se vor întâlni pe 12 februaire pentru a vta bugetul oraşului. Potrivit lui Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu există fonduri prevăzute pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme ale oraşului. Este vorba de situaţia câinilor fără stăpân. Astfel, conform lui Marcel Romanescu au fost alocate în bugetul pe acest an fondurile necesare pentru extinderea padocului sau pentru construirea unui alt adăpost pentru câinii fără stăpân.

Primarul din Târgu Jiu a precizat că ar fi util ca de gestionarea problemei câinilor de pe străzi să se ocupe Consiliul Judeţean în mod centralizat, iar autorităile locale să contribuie cu finanţarea necesară. O astfel de abordare a fost folosită de autorităţile din judeţul vecin, Hunedoara.

Marcel Romanescu a declarat că, în urma unui vizite la Petroşani, a observat lipsa câinilor de pe străzi. Edilul susţine că primăria respectivă alocă o anumită sumă de bani Consiliului Judeţean Hunedoara, în funcţie de numărul de locuitori.

Romanescu este de părere că gestionarea centralizată a situaţiei câinilor fără stăpân ar rezolva problema, având în vedere faptul că multe patrupede sunt abandonate dintr-o localitate în alta.