Bătrânețe, haine grele

0
400

Centrele de bătrâni sunt din ce in ce mai solicitate, in ultima perioadă. Cererea pentru locuri în astfel de unități este foarte mare. Doar cinci locuri mai sunt disponibile, în județul Gorj. Ca si contributie, pensionarii trebuie să achite o taxa de 900 de lei pe lună, insă, pentru cei care nu au acest venit, statul se angajează să achite sumele necesare.

Tot mai multi varstnici ajung să-si petreacă bătrânetile pe paturile centrelor de bătrani după ce au fost uitați de rude  sau familii.  Centrul de bâtrani de la Suseni si cel de la Dobrita sunt ocupate aproape la capacitate maximă. Doar cinci locuri mai sunt disponibile în cele două unități. Cei care doresc să fie îngrijiți în cadrul unui astfel de centru, trebuie să indeplinească anumite conditii.

Pentru a beneficia de astfel de servicii, vârstnicii trebuie să achite 900 de lei, lunar, iar pentru cei care nu dispun de acești bani, cheltuielile sunt suportate de către stat.

În cadrul centrelor, bătrânii beneficiază de cazare, hrană, medicamente, dar si activităti de recuperare. Toate căminele sunt dotate cu cabinete medicale. In ciuda numărului limitat de locuri, in asteptare sunt opt dosare.