Autoritățile organizează primele manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, dar nu cunosc bugetul alocat

0
300

Autoitățile locale și județene vor demara programul de manifestări culturale dedicat Centenarului Marii Unirii de la 1918. Evenimente în acest sens sunt programate în data de 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că în data de 15 ianuarie vor avea loc trei acţiuni dedicate evenimentului. Este vorba de deschiderea oficială a Centenarului care va avea loc de la ora 10,00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Va urma o expoziţie de fotografie la Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale, precum şi un vernisaj al unei expoziţii istorice care va avea loc la sediul Muzeului Judeţean.

Vor invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, la evenimentele de săptămâna viitoare, a mai spus Nichifor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că nu există un buget mare alocat manifestărilor respective. Astfel, fiecare instituţie implicată se va finanţa din bugetul propriu activităţile amintite. Nu există încă aprobat bugetul Consiliului Judeţean Gorj, astfel încât nu se poate face o estimare exactă a costurilor dedicate Centenarului.