Autoritățile județene au semnat astăzi încă două acorduri de înfrățire cu raioanele Ungheni și Călărași din Republica Moldova

0
376

Autoritățile locale și județene, dar și șefi de instituții publice și oameni de cultură s-au reunit astăzi la Sala Maură a Prefecturii Gorj, acolo unde au participat la o ședință solemnă a Consiliului Județean Gorj. Întrunirea a fost organizată cu ocazia evenimentelor dedicate Centenarului Unirii cu Basarabia din 1918 și i-a avut ca oaspeți pe oficialii a trei raioane din Republica Moldova. Este vorba despre raioanele Ungheni, Călărași  și Sângerei. Mesajul de bun venit le-a fost adresat celor prezenți de prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj le-a reamintit celor prezenți că există déjà parafate acorduri de înfrățire între județul nostru și raionul Sângerei din Republica Moldova încă din anul 2016, astăzi fiind semnate alte două acorduri de colaborarea și cu raioanele Ungheni și Călărași.

La eveniment a participat și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

În cadrul întrunirii de astăzi a avut loc și un schimb oficial de plachete cu însemnele Gorjului și ale Raionului Sângerei, la care a participat și Vasili Marandiuc, președintele raionului care are deja parafat un acord de înfrățire cu județul nostru.

Programul evenimentelor dedicate Centenarului Unirii cu Basarabia a cuprins astăzi și o sesiune de comunicări științifice la care au luat parte profesori de la mai multe universități din țară, dar și două lansări de carte ale profesorilor Gheorghe Nichifor și Gheorghe Brătianu.