Autoritățile din Târgu-Jiu avansează mai multe variante pentru reînfiinţarea târgului de haine vechi

0
450

Primăria Târgu Jiu a identificat, prin intermediul unei comsii special constituită, mai multe variante de spaţii în care să funcţioneze în continuare târgul de haine vechi. Pentru vechiul spaţiu unde îşi desfăşura activitatea Coleusul municipalitatea achita o chirie de 45.000 de lei.

Întrucât numărul comercianţilor din târg, toţi de etnie rromă, a scăzut, Primăria a luat decizia să renunţe la contract şi să identifice un spaţiu cu o chirie mai mică. Rromii din cartierul Obreja chiar au protestat acum o lună la Târgu Jiu şi au cerut ca târgul de haine vechi să fie menţinut.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a mai spus că, dacă va fi găsit un spaţiu cu o chirie mai mică activitatea târgului va continua.

De asemenea, este posibilă introducerea unei taxe de închiriere a meselor care să fie plătită de comercianţii rromi. Astfel, aceştia vor suporta şi ei o parte din chiria care va fi achitată lunar de municipalitate.

În prezent, comercianţii rromi de haine vechi îşi desfăşoară ctivitatea joia şi duminica în incinta unui târg auto privat din oraş.