Aurel Popescu, propunere pentru excedentul bugetar

Share dacă ți-a plăcut!

Excedentul bugetar înregistrat la nivelul Primăriei Târgu Jiu ar putea să fie folosit pentru achiziția de utilaje. Propunerea respectivă vine din partea viceprimarului Aurel Popescu, acesta precizând că în acest fel, firmele care prestează servicii diverse pentru municipalitate nu ar mai întâmpina probleme de natură tehnică. 3,75 de milioane de lei este excedentul bugetar, iar suma respectivă ar putea fi utilizată pentru cumpărarea utilajelor de care este nevoie, susține vicele din Târgu-Jiu .

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu propune ca excedentul bugetar înregistrat la nivelul Primăriei Târgu-Jiu pe anul 2018 să fie utilizat  pentru achiziţia de utilaje care să fie folosite de societăţile din subordinea Consiliului Local. Este vorba de firmele care prestează servicii diverse pentru municipalitate, de la deszăpezire, la întreţinere străzi şi parcuri şi ale lucrări de gospodărire comunală. 3,75 de milioane de lei este excedentul bugetar, iar suma respectivă ar putea fi utilizată pentru cumpărarea utilajelor de care este nevoie, susține vicele Aurel Popescu .

 Aurel Popescu a mai spus că încă nu au început discuţiile pe marginea bugetului local. Mai întâi Consiliul Judeţean Gorj trebuie să aprobe Bugetul de Venituri şi Chletuieli pe 2019. Ulterior, va putea fi dezbătut şi aprobat şi bugetul Primăriei Târgu Jiu.Aurel Popescu susţine că este nevoie de o analiză clară care trebuie făcută de Direcţia economică a primăriei, mai ales că vor fi preluate de comunităţile locale componenta de asistenţă socială, pe de o parte, însă şi o cotă mai mare din impozitul de venit, pe de altă parte.

 Primăria Târgu Jiu a intrat în anul 2019 cu un excedent bugetar de aproape 4 milioane lei. Doar o mică parte din această sumă, în jur de 60 mii lei, reprezintă excedent din anul 2018, restul fiind din anii precedenți.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)