Au fost reluate negocierile pentru investiția chinezilor la Termocentrala Rovinari

Share dacă ți-a plăcut!

O delegaţie din partea companiei energetice chineze China Huadian s-a aflat astăzi la Târgu Jiu pentru a prezenta, alături de reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, situaţia negocierilor privind construirea unui grup energetic nou la Termocentrala Rovinari. Negocierile au fost inițial blocate ca urmare a solicitării chinezilor de a le fi acordată o garanţie de stat şi de a aduce cărbune din altă parte, însă acestea au fost reluate în perioada 17-18 decembrie 2018, iar, la sfârşitul lunii ianuarie, au avut loc discuţii la Ministerul Energiei care au avut ca obiect Acordul acţionarilor părţii chineze şi ai părţii române.

Prin urmare, la Târgu Jiu au avut loc astăzi discuţii pe marginea proiectului româno-chinez, evaluat la peste un miliard de euro şi care vizează construirea unui grup energetic nou de 600 de megawaţi, pe lignit.

Investiţia va fi realizată în parteneriat public-privat. Noul grup de 600 de megawaţi va asigura 500 de locuri de muncă şi va folosi cărbune de la EMC Roşia – Rovinari, respectiv va fi asigurată o continuitate pentru cele 3.000 de locuri de muncă din mineritul din zonă.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)