Atenție! Căderi de stânci pe drumul spre Baia de Aramă

0
457

Pericol pe Drumul Național 67 D spre Baia de Aramă. Tot mai multe stânci s-au desprins de pe vedrsant și au ajuns pe carosabil. Peste 100 de tone de pietre și pământ au căzut pe șosea. Totul din cauza dezghețului și a ploilor din ultimele zile. Ieri s-a circulat în zonă pe o singură bandă, iar angajații din cadrul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu au intervenit cu două utilaje pentru a curăța carosabilul. Drumarii îi sfătuiesc pe conducătorii auto care tranzitează zona să circule cu prudență.

Circulația între Târgu Jiu și Baia de Aramă s-a desfășurat ieri, preț de câteva ore, doar pe un singur sens, după ce o stâncă de aproximativ 100 de tone s-a prăbușit pe carosabil. Drumarii au interveni cu două utilaje și au spart roca, pe care mai apoi au îndepărtat-o de pe șosea. Luni, angajații SDN Târgu Jiu au curățat de pe același drum peste 100 de tone de grohotiș desprins de pe versant.

Astfel de evenimente sunt frecvente în zonă, principala cauză pentru producerea acestora fiind dezghețul dar și ploile însemnate cantitativ din ultimele zile. Pentru a evita producerea unor tragedii, drumarii îi sfătuiesc pe șoferii care tranzitează zona să circule cu prudență și în cazul în care observă pietre pe carosabil să oprească și să solicite ajutorul angajaților SDN.