Arderile de vegetaţie uscată dau bătăi de cap pompierilor

Share dacă ți-a plăcut!

Ca de fiecare dată la debutul primăverii, pompierii militari se confruntă cu arderile necontrolate de vegetaţie uscată, oamenii ignorând respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor când aprind resturile din grădini şi terenuri agricole. Sute de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite până acum de flăcări în judeţul Gorj, din cauza neglijenței oamenilor.

Peste 350 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări în ultima lună şi jumătate în judeţul Gorj. Potrivit lui Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, îmbucurător este faptul că focul nu a ajuns să distrugă și gospodării, ca urmare a intervenției prompte a pompierilor militari. Reprezentanții  ISU Gorj le reamintesc cetățenilor că cei care ard mirişti fără autorizaţie,  riscă amenzi de până la 2.500 de lei. Potrivit lui Florin Chisim, arderea ogoarelor pentru igienizare se poate face legal doar în baza unei autorizaţii de la primărie. Pompierii au avut parte şi de intervenţii în zone greu accesibile. Echipele ISU au mers pe jos şi au acţionat cu unelte, astfel încât focul nu a afectat păduri sau case.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj le reaminteşte locuitorilor că folosirea focului deschis, pentru igienizarea terenurilor, fără respectarea normativelor în vigoare, se sancţionează cu amenzi, sancțiunile fiind unele destul de mari în astfel de cazuri.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)