Anchetă la Cariera Lupoaia

Share dacă ți-a plăcut!

Este anchetă la Cariera Lupoaia din cadrul Complexului Energetic Oltenia după ce un electrician a sunat la 112 să anunțe că a fost pus de șeful său să efectueze lucrări care i-ar fi pus viața în pericol. Mai exact, salariatului i s-ar fi impus să mute un cablu aflat sub tensiune la un excavator, deși acesta era înnădit în mai multe locuri. Incidentul va fi analizat în cadrul unei comisii interne constituite la nivelul instituției.

Incidentul s-a petrecut marți la Cariera Lupoaia. Un electrician a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că împreună cu alți colegi au primit sarcină de la șeful de echipă să mute la un excavator un cablu electric de 6 mii de volți, fără ca acesta să fie scos de sub tensiune. De teamă ca viața să nu-i fie pusă în pericol, omul a alertat autoritățile. Incidentul a fost confirmat și de liderul de sindicat Nicu Bunoaică. Acesta a precizat că în cariere este dezastru și că oamenilor le este teamă pentru viața lor. Liderul sindical a mai precizat că șefilor din CEO nu le pasă de viața angajaților și că sunt plecați în concediu peste hotare deși ar trebui să fie la sediul instituției și să rezolve problemele.

De altfel, urmare a faptului că incidentul a făcut vâlvă, în cele din urmă conducerea Carierei Lupoaia a impus ca cele petrecute să fie analizate de o comisie internă. Astăzi, electricianul care a sunat la 112 a dat primele explicații în fața acestei comisii, după ce cazul a intrat și în atenția poliției care a aplanat conflictul de la Lupoaia. După nenorocirea de la Cariera Pinoasa, când doi electricieni au suferit arsuri grave în timp ce efectuau reparaţii la staţia electrică, angajaţilor le este teamă să mai muncească fără să-şi ia toate măsurile de siguranţă.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)