A încercat să cumpere cu 500 de lei tăcerea polițiștilor

Share dacă ți-a plăcut!

Un gorjean este anchetat după ce a încercat să mituiască doi polițiști la Târgu Cărbunești. După ce l-au oprit în trafic și i-au cerut actele, agenții au constatat că autoturismul pe care îl conducea nu avea efectuată inspecția tehnică periodică. Vrând să scape de amendă, omul a încercat să-i îmbuneze pe polițiștii de la rutieră cu suma de 500 de lei, numai că aceștia nu au fost de modă veche și nu au acceptat banii. Ba mai mult, au raportat evenimentul la structurile Direcției Generale Anticorupție care au organizat un flagrant.

Un echipaj format din doi agenţi de poliţie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj. În urma verificărilor efectuate, agenții de poliție au constatat că autovehiculul are inspecția tehnică periodică expirată. După ce i s-a adus la cunoștință faptul că urmează să-i fie reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, conducătorul auto a oferit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei celor doi polițiști pentru a nu dispune măsurile legale, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au continuat să întocmească  actele de constatare și au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A., a precizat Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

Cel în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, infracțiune pentru care, față de acesta, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 30 zile. În semn de apreciere pentru corectitudinea de care a dat dovadă, în respectarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale,  conducerea IPJ Gorj l-a felicitat pe polițist și i-a oferit o plachetă și o diplomă pentru DREPTATE – CINSTE – ONOARE.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)