A fost ridicată restricţia de tonaj valabilă pentru podul de la Turcineşti

Share dacă ți-a plăcut!

Drumarii şi autorităţile rutiere au ridicat restricţia care fusese impusă pentru podul de la Turcineşti, aflat încă în lucru. Luna trecută a fost finalizată lucrarea pentru partea carosabilă a podului şi a fost instituită o limită de tonaj de 5 tone. Măsura a fost luată pentru a se putea executa şi restul de lucrări.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că circulaţia nu mai este restricţionată pentru podul de la Turcineşti, însă au fost depistate probleme la pilele 4 şi 5. Astfel, lucrările vor mai continua pentru remedierea deficienţelor. Termenul final de încheiere a contractului de reabilitare pentru podul respectiv este 25 noiembrie, iar bugetul stabilit prin licitaţie este de 7,2 milioane de lei. Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, a mai spus că suma totală aprobată de către Guvern pentru lucrările la pod este de 9 milioane de lei, astfel că Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj va reuşi să se încadreze în bugetul total, chiar dacă au apărut lucrări suplimentare de executat.

Podul de la Turcineşti a fost avariat în luna aprilie a acestui an, din cauza unor viituri produse pe râul Jiu. Construcţia face legătura între municipiul Târgu Jiu şi localităţile Turcineşti şi Schela. După ce mai multe luni a fost oprit complet, traficul rutier a fost reluat pentru toate tipurile de autovehicule, începând de la sfârşitul săptămânii trecute.

Share dacă ți-a plăcut!

Leave a Reply

Copyright Protect ! :)