A fost lansat site-ul pentru situații de urgență RO-Alert

Share dacă ți-a plăcut!

Românii vor putea fi alertaţi pe telefon în caz de inundaţii masive, atacuri teroriste sau alte situaţii care le-ar putea pune viaţa în pericol. Sâmbătă a fost lansat site-ul sistemului pentru situații de urgență RO-ALERT, care le permite oamenilor să-şi configureze telefoanele. . Ministerul Afacerilor Interne, a luat decizia ca acest sistem sa fie testat astăzi la nivel national, iar mai apoi va deveni operațional.

Autorităţile sfătuiesc toţi oamenii să înceapă să îşi configureze telefoanele pentru a primi aceste alerte. Cel mai important este prima dată să intraţi pe site-ul Ro-alert.ro. Acolo veţi vedea şi un filmuleţ de prezentare, dar și configurările pentru telefoanele pe care le deţineţi. Pentru acest sistem nu este nevoie de un smartphone, întrucât mesajele se primesc şi pe telefoanele vechi. Trebuie să ştiţi însă că pentru cei care deţin dispozitive cu sistem de operare IOS nu se ştie momentan cum se va face această configurare, vom afla abia în decembrie. Începând de astăzi, sistemul va fi testat la nivel naţional.

Autorităţile spun că vor avea grijă ca şi cei care nu se descurcă să-şi configureze singuri telefoanele, să fie ajutaţi.

De exemplu, duminica la biserică le spui oamenilor să vină cu telefonul și vine cineva de la IGSU sau de la STS să îi ajute. O să ajutăm oamenii în vârstă, care nu știu să configureze, să facă acest lucru. Cred că acum în orice casă măcar o persoană are un telefon care poate să își configureze telefonul. Nu este numai pentru smartphone sistemul, merge și pe telefoane vechi, s-ar putea ca cele vechi să aibă deja sistemul configurat. Sistemul permite transmiterea alertei atât în 2G, 3G, 4G, indiferent de tehnologie sau tipul terminalului, indiferent dacă are 20 de ani, A precizat Șeful DSU, Raed Arafat.

Ideea acestui sistem de alertare a venit după ce o furtună violentă a făcut ravagii în Timişoara anul trecut. Costurile totale ale proiectului sunt estimate la 13 milioane de lei. Sistemul este folosit şi în ţări precum Olanda, Letonia, America, Israel.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)