A fost depus la Comisia UNESCO dosarul „Brâncuşi-Calea Eroilor”, pentru a fi completat în vederea evaluării

Share dacă ți-a plăcut!

Ministerul Culturii a depus la Comisia UNESCO dosarul Calea Eroilor pentru includerea operelor brâncuşiene de la Târgu Jiu în Patrimoniul Mondial. Potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu, a precizat că la dosar au lucrat experţi din cadrul Institutului Naţional al Patrimoniului şi expertul internaional britanic Barry Gamble. Documentaţia a fost depusă la finalul lunii trecute.

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a mai spus că în primele 30 de zile, până la 1 martie, se va face o evaluare a dosarului, dacă este complet. România va primi un raport şi, dacă va fi nevoie, se vor solicita şi alte documente.

Adrian Tudor a precizat că în luna ianuarie 2019 va fi făcută publică o primă evaluare, iar în luna mai va fi anunţat răspunsul final. Viceprimarul a precizat că are încredere că de data aceasta răspunsul va fi pozitiv pentru România,l întrucât dosarul a fost bine întocmit.

Autorităţile din Târgu Jiu vor invita în perioada următoare echipa tehnică şi pe toţi specialiştii care au lucrat la documentaţie. Adrian Tudor doreşte ca în acest fel să fie evitate speculaţiile legate de ceea ce conţine dosarul de candidatură.

 

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)