A ajuns la spital, chiar din Casa Domnului

Share dacă ți-a plăcut!

Acicdent de muncă la o biserică din Bumbești Jiu. Tavanul bisericii în care un muncitor monta un paratrăsnet s-a prăbușit sub greutatea acestuia, bărbatul căzând în gol de la o înălțime de 18 m. În acest caz s-a deschis și un dosar penal, iar craioveanul a ajuns la spital  unde a fost operat urgen, starea lui fiind gravă.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Craiova, administrator al unei socități comerciale din Dolj, care execută lucrări bisericești, a ajuns la spital după un accident de muncă ce a avut loc chiar în Casa Domnului.  Munitorul realiza lucrări de reabilitare la Biserica ”Înălțarea Domnului” din Bumbești Jiu, unde monta un paratrăsnet pe acoperișul construcției. Tavanul era confecționat din scânduri, pe care timpul și-a pus amprenta și au cedat sub greutatea bărbatului, care s-a prăbușit în gol de la o înălțime de 18 m. Starea craioveanului este gravă, acesta a fost transportat la spital unde a fost operat de urgență. Autoritățile au fost sesizate de un coleg al persoanei vătămate, în vârstă de 34 de ani, tot din municipiul Craiova.

Imediat după sesizarea incidentului, la fața locului s-au deplasat și doi inspectori de muncă. Accidentul de muncă va fi cercetat de către angajator, iar după finalizarea cercetărilor, dosarul ce conține concluzia cu privire la cele întâmplate va fi depus la Inspectoratul Teritorial de muncă Gorj.

” După analizarea dosarului și a împrejurărilor în care a avut loc accidentul , inspectorii de muncă vor lua măsurile legale, în cazul în care acestea se impun ”, a transmis Neli Matei, purtător de cuvânt I.T.M. Gorj.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa și nerespectarea normelor legale de securitate și sănătate în muncă. Dacă se va demonstra că angajatorul este vinovat pentru starea bărbatului, constatându-se că nu s-a respectat protecția muncii, acesta riscă pedepse drastice.

Share dacă ți-a plăcut!
Copyright Protect ! :)